Vimpelin uusi hyötyjäteasemaVimpelin uusi hyötyjäteasema on avattu keskiviikkona 29.9 ja vanha hyötyjäteasema on suljettu. Uusi hyötyjäteasema toimii osoitteessa Kehätie 10 (Ruukin tehtaan takana). Aja aseman rampille oikealta puolelta, eli suoraan portilta ylös.
Hyötyjäteaseman aukioloajat pysyvät ennallaan:
keskiviikkoisin klo: 15 - 18 ja lauantaisin klo: 9 - 12.
Tervetuloa uudelle asemalle!

Hyötyjäteasemalla vastaanotetaan maksuttomasti kotitalouksilta:

 • Autonrenkaita
 • Metallia
 • Vaarallista jätettä (alle 100 l / 100 kg)
 • Sähkö- ja elektroniikkaromu esim. pölynimuri, stereo, jääkaappi
 • Painekyllästetty puu (alle kuutio tai 100 kg)
 • Yksittäinen wc-pönttö tai lavuaari

 

 

 

Hyötyjäteasemalla maksullisia jätteitä ovat:

 • Poltettava jäte
 • Puujäte
 • Palamaton jäte
 • Puutarhajäte

Maksullisten jätteiden hinnasto

 • Minimimaksu 10,00 €
 • Henkilöautollinen 15,00 €
 • Henkilöauto + peräkärry tai pakettiautollinen 25,00 €
 • Puutarhajäte, peräkärryllinen 10,00 €

 

 

Millespakka Oy hoitaa jätehuollon palvelutehtävät omistajakuntiensa puolesta. Yhtiö rahoittaa toimintaansa perusmaksuilla, jätteiden käsittelymaksuilla ja hyötyjakeiden myyntituloilla. Millespakan tavoitteena on hoitaa jätehuolto kustannustehokkaasti voimassa olevaa lainsäädäntöä ja ympäristömääräyksiä noudattaen. Palvelemme ja tiedotamme alueen asukkaita jätehuoltoon liittyvissä asioissa.  

Millespakka Oy:ssä vuosi 2020 toteutui suunnitelmien mukaisesti, vaikka koronan aiheuttama poikkeustila vaati meiltä kaikilta joustavuutta, kärsivällisyyttä ja muutoksia toimintatapoihin. Liikevaihto pysyi lähes samana, vaikka korona vaikutti eri jätemäärien osuuksiin. Vuonna 2020 Millespakka Oy:n alueen yhdyskuntajätteistä 98 % prosenttia päätyi hyötykäyttöön, josta 27 % käytettiin hyödyksi materiaalina ja 71 % energiana. Ainoastaan 2 % jätteistä loppusijoitettiin kaatopaikalle.

Kunnissamme on kymmenen hyötyjäteasemaa, jotka ovat pääsääntöisesti avoinna kahdesti viikossa. Poikkeuksellinen vuosi toi muutoksia jätemääriin, vastaanotimme puuta, poltettavaa- ja palamatonta jätettä  66 % enemmän kuin edellisenä vuonna! Kävijöitä kaikilla hyötyjäteasemilla oli yhteensä vajaa 17 000. Käynnit hyötyjäteasemilla kasvoivat noin 12 % verrattuna edellisvuoteen

Lue tästä koko vuosikertomus

 

Ohjeistusta poikkeustilanteeseen liittyen

 

JÄTEKESKUS

(Kyyjärventie 1054, Alajärvi)

- avoinna normaalisti ma - pe 9 - 17

- yksityiset asiakkaat, kuormia ei punnita. Asioi toimiston tuulikaapissa, täytä pöydällä oleva lomake ja tiputa pöydällä olevaan postilaatikkoon. Pura kuormasi lajittelurampilla

- kuljetusyritykset, asiointi siirretty toimiston tuulikaappiin. Käsienpesumahdollisuus on konehallissa.

- tarvittaessa soita toimistolle 06 - 557 8400 tai jätekeskuksen työntekijä 044 2844 181

 

HYÖTYJÄTEASEMAT

- asioithan hyötyjäteasemalla vain terveenä

- ovat avoinna normaalisti 

- maksullisia jätteitä tuotaessa maksutositetta ei allekirjoiteta. Hyötyjäteasemanhoitaja ilmoittaa jätekuorman hinnan, joka laskutetaan jälkikäteen

- asemilla korkeintaan 10 henkilöä kerrallaan

- pääsääntöisesti jätteet viedän itse kontteihin, näin vältämme lähikontakteja

- pidättehän riittävän välimatkan (noin 2 metriä) sekä hyötyjäteasemanhoitajaan, että muihin asiakkaisiin

 

JÄTTEENKULJETUS KIINTEISTÖILTÄ

-toimii normaalisti

-antakaa jättenkuljettajalle työrauhan ja pysykää kuljettajasta riittävän kaukana (useampi metri). Tällä turvaatte oman sekä jätteenkuljettajan turvallisuuden.

 

LAJITTELUOHJEET

- Lajittele aina kertakäyttöiset maskit ja hanskat poltettavaan jätteeseen 

- Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti ja viedään poltettavan jätteen astiaan. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.
Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä poltettavan jätteen astiaan.
- Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.
- Poltettavaa jätettä syntyy vähemmän, kun pakkausmateriaalit lajitellaan tehokkaasti ja pakataan tiiviisti. Jätteitä ei pidä jättää miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.

Lisätietoja: Ira Kekarainen 044 2844 183

Millespakka Oy:n yhtiökokouksessa 5.5.2021 valittiin yhtiöjärjestyksen mukaisesti hallitus ja hallituksen jäsenille henkilökohtaiset varajäsenet. Alajärven kaupungilla on hallituksessa kaksi jäsentä ja muilla osakaskunnilla yksi jäsen. Millespakan hallitus valitsi kokouksessaan 25.5.2021 keskuudestaan puheenjohtajaksi Antti-Kalle Levijoen ja varapuheenjohtajaksi Yrjö Koivukosken.

Millespakan hallitus

Kunta  Hallituksen jäsen  Hallituksen varajäsen 
 Alajärvi  Antti-Kalle Levijoki (pj)  Jarmo Hänninen
 Alajärvi  Tuomo Paalijärvi  Timo Kivimäki
 Halsua  Mira Kukkola  Veli-Matti Hotakainen
 Kyyjärvi  Jouko Huumarkangas  Lasse Sauramäki
 Lappajärvi    Anne Övermark  Ansa Nummijärvi
 Lestijärvi  Eino Kangasvieri  Aimo Itäniemi
 Perho  Matti Kellokoski  Mikko Tamminen
 Soini  Sami Sironen  Hannu Mäki
 Reisjärvi  Marko Pohlman  Pauli Niemi
 Vimpeli  Yrjö Koivukoski (vpj)  Marja-Leena Laakso

Uudistunut jätelaki tuo tullessaan uusia käytäntöjä yrityksille. Uudistuksen myötä jätteen haltijan on etsittävä Materiaalitori.fi-tietoalustan avulla jätteelleen markkinaehtoista jätehuoltopalvelua, jos sitä ei ole löytynyt palvelun ulkopuolelta. Mikäli palvelua ei ole saatavilla, voi Millespakka Oy:ltä pyytää kunnan toissijaista jätehuoltopalvelua Materiaalitorin kautta. Jätteen haltija voi pyytää toissijaista jätehuoltopalvelua suoraan kunnan jätelaitokselta, jos sitä tarvitaan alle 2 000 euron arvosta vuodessa.

Kunnan ensisijainen vastuu on järjestää asumisessa syntyvän jätteen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuolto. Kunnalla on lisäksi vaarallisen jätteen vastaanottoon ja käsittelyyn liittyviä vastuita. Kunta on myös velvollinen järjestämään jätehuollon toissijaisesti muulle jätteelle, kuten vaikkapa yritysten jätteelle, seuraavassa tapauksessa: jos jätteen haltija tätä pyytää yksityisen palveluntarjonnan puutteen vuoksi ja jos jäte laadultaan ja määrältään soveltuu kuljetettavaksi tai käsiteltäväksi kunnan jätehuoltojärjestelmässä.

Lisätietoja:

www.materiaalitori.fi

www.motiva.fi/materiaalitori

Sivujen suunnittelu WebGarden Oy