Fiat-Hitachi W170PL


Vuosimalli: 2002
Ajettu: 11800 h

Lisätietoja: Aulis Penttilä puh. 044 2844 181

edestä

tuotetietotakaa

Et tarvitse supervoimia pieni

Millespakka järjestää alueensa alakoulujen 4.luokille (myös yhdistelmäluokat) Kierrätyssankarit-kampanjan 10.2–9.4.2020. Kampanjassa täytetään jätepassia, joka sisältää 9 hauskaa tehtävää, joiden avulla oppilaat tutustuvat monipuolisesti jätteiden lajitteluun ja lähialueen keräyspisteisiin. Kun luokka on suorittanut vähintään 7 jätepassin tehtävää, passin tehtävät palautetaan sähköpostilla. Opettaja saa itse vapaasti valita kuinka passin tehtävät käytännössä luokassa toteutetaan.


Kaikki osallistujat saavat pienen yllätyksen. Pääpalkintona on luokkaretki Westenergyn jätevoimalaan, jossa roskapusseista tehdään energiaa!
Pääpalkinto arvotaan kaikkien jätepassin palauttaneiden luokkien kesken.

Toimi näin:


1. Ilmoita luokkasi 29.1 mennessä nettilomakkeella:https://forms.gle/ZLh5Ah6tf8uk5Rqr9
Ilmoittautuneille luokille lähetämme A2 kokoisen jätepassin. Passin sisältöön pääsette tutustumaan tästä.
2. Aseta jätepassi luokassanne näkyvälle paikalle.
3. Pitäkää hauskaa tehtäviä suorittaessanne ja merkitkää suorittamanne tehtävät jätepassiin.
4. Kuva täytetystä jätepassista lähetetään sähköpostilla osoitteeseen ira.kekarainen(at)millespakka.fi 10.4. mennessä.
5. Millespakka muistaa luokkanne kierrätyssankareita pienellä yllätyksellä. Kaikkien jätepassin palauttaneiden luokkien kesken arvotaan luokkaretki ruokailuineen Westenergyn jätevoimalaan!
 
Kysymykset kampanjaan liittyen:
Ira Kekarainen / ira.kekarainen(at)millespakka.fi / 044 - 2844 183

Uudistunut jätelaki tuo tullessaan uusia käytäntöjä yrityksille. Uudistuksen myötä jätteen haltijan on etsittävä Materiaalitori.fi-tietoalustan avulla jätteelleen markkinaehtoista jätehuoltopalvelua, jos sitä ei ole löytynyt palvelun ulkopuolelta. Mikäli palvelua ei ole saatavilla, voi Millespakka Oy:ltä pyytää kunnan toissijaista jätehuoltopalvelua Materiaalitorin kautta. Jätteen haltija voi pyytää toissijaista jätehuoltopalvelua suoraan kunnan jätelaitokselta, jos sitä tarvitaan alle 2 000 euron arvosta vuodessa.

Kunnan ensisijainen vastuu on järjestää asumisessa syntyvän jätteen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuolto. Kunnalla on lisäksi vaarallisen jätteen vastaanottoon ja käsittelyyn liittyviä vastuita. Kunta on myös velvollinen järjestämään jätehuollon toissijaisesti muulle jätteelle, kuten vaikkapa yritysten jätteelle, seuraavassa tapauksessa: jos jätteen haltija tätä pyytää yksityisen palveluntarjonnan puutteen vuoksi ja jos jäte laadultaan ja määrältään soveltuu kuljetettavaksi tai käsiteltäväksi kunnan jätehuoltojärjestelmässä.

Kysy TSV-sopimuksesta yrityksien jätteille: Ira Kekarainen / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 044 2844 183

Lisätietoja:

www.materiaalitori.fi

www.motiva.fi/materiaalitori

Seurojentalo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perhon seurojentalon ekopistelle, Vanhainkodintie 2 on lisätty kaksi uutta pakkausmuovinkeräysastiaa.

Muistathan lajitella pakkausmuovin oikein!

SAA LAITTAA

Kotitalouden tyhjiä, puhtaita ja kuivia muovipakkauksia

Elintarvikkeiden muoviset pakkaukset, kuten jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset
Pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset
Muovipullot, -kanisterit ja -purkit – mieluiten litistettyinä
Muovikassit, -pussit ja -kääreet
Kotitalouksista löytyy muitakin muovipakkauksia, jotka sopivat keräykseen: esimerkiksi tuubit, putkilot, EPS-pakkaukset ja vastaavat.

 

Puutarhajate

Halsuan, Lestijärven ja Kyyjärven hyötyjäteasemilla aloitetaan puutarhajätteen vastaanotto aukioloaikoina.
Puutarhajätteen hinta on 10 € peräkärryllinen. Halsuan ja Lestijärven hyötyjäteasemilla puutarhajätteen vastaanotto on aloitettu ja Kyyjärvellä lokakuun alussa.

Hyötyjäteasemilla risut ja oksat lajitellaan erikseen rikkaruohoista, sammalista, ruohonsilpusta yms. haravointijätteestä. Mahdolliset jätesäkit poistetaan ja lajitellaan poltettavaan jätteeseen.
Puutarhajäte kuljetetaan hyötyjäteasemilta Alajärven jätekeskukseen, jossa risut ja oksat murskataan ja hyödynnetään energiana. Muu haravointijäte käytetään hyödyksi kaatopaikan peittämisessä.
 
Puutarhajätettä vastaanotetaan myös Vimpelin ja Lappajärven hyötyjäteasemilla sekä jätekeskuksessa.
Huomiottahan, että hävittäessänne vieraslajeja (esim. lupiini, jättiputki tai ruttojuuri) ne lajitellaan suljetuissa säkeissä poltettavaan jätteeseen.
Sivujen suunnittelu WebGarden Oy