Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla sekä Vaasan seudulla on Rinki-ekopisteiden tyhjennyksissä tilapäisiä häiriöitä teknisten kalusto-ongelmien takia.
Tässä tilanteessa on erityisen tärkeää, ettei Rinki-ekopisteille jätetä pakkausjätettä, jos keräyssäiliöt ovat täynnä.

Lue lisää Ringin nettisivuilta: https://www.sttinfo.fi/tiedote/rinki-ekopisteiden-tyhjennyksissa-hairioita-pohjanmaan-alueella?publisherId=3740&releaseId=69891513

Ohjeistusta poikkeustilanteeseen liittyen

 

JÄTEKESKUS

(Kyyjärventie 1054, Alajärvi)

- avoinna normaalisti ma - pe 9 - 17

- yksityiset asiakkaat, kuormia ei punnita. Asioi toimiston tuulikaapissa, täytä pöydällä oleva lomake ja tiputa pöydällä olevaan postilaatikkoon. Pura kuormasi lajittelurampilla

- kuljetusyritykset, asiointi siirretty toimiston tuulikaappiin. Käsienpesumahdollisuus on konehallissa.

- tarvittaessa soita toimistolle 06 - 557 8400 tai jätekeskuksen työntekijä 044 2844 181

 

HYÖTYJÄTEASEMAT

- ovat avoinna normaalisti

- maksullisia jätteitä tuotaessa maksutositetta ei allekirjoiteta. Hyötyjäteasemanhoitaja ilmoittaa jätekuorman hinnan, joka laskutetaan jälkikäteen

- asemilla korkeintaan 10 henkilöä kerrallaan

- pääsääntöisesti jätteet viedän itse kontteihin, näin vältämme lähikontakteja

- pidättehän riittävän välimatkan (noin 2 metriä) sekä hyötyjäteasemanhoitajaan, että muihin asiakkaisiin

 

JÄTTEENKULJETUS KIINTEISTÖILTÄ

-toimii normaalisti

-antakaa jättenkuljettajalle työrauhan ja pysykää kuljettajasta riittävän kaukana (useampi metri). Tällä turvaatte oman sekä jätteenkuljettajan turvallisuuden.

 

LAJITTELUOHJEET

- Lajittele aina kertakäyttöiset maskit ja hanskat poltettavaan jätteeseen 

- Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti ja viedään poltettavan jätteen astiaan. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.
Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä poltettavan jätteen astiaan.
- Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.
- Poltettavaa jätettä syntyy vähemmän, kun pakkausmateriaalit lajitellaan tehokkaasti ja pakataan tiiviisti. Jätteitä ei pidä jättää miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.

Lisätietoja: Ira Kekarainen 044 2844 183

Et tarvitse supervoimia pieni

Millespakka järjestää alueensa alakoulujen 4.luokille (myös yhdistelmäluokat) Kierrätyssankarit-kampanjan 10.2–30.9.2020.
Kampanja-aikaa on pidennetty syyskuunloppuun, mutta tehtävät saa heti palauttaa niiden valmistuttua. Palautuksen jälkeen oppilaille postitetaan yllätykset, mutta pääpalkinnon arvonta suoritetaan lokakuun alussa.

Kampanjassa täytetään jätepassia, joka sisältää 9 hauskaa tehtävää, joiden avulla oppilaat tutustuvat monipuolisesti jätteiden lajitteluun ja lähialueen keräyspisteisiin. Kun luokka on suorittanut vähintään 7 jätepassin tehtävää, passin tehtävät palautetaan sähköpostilla. Opettaja saa itse vapaasti valita kuinka passin tehtävät käytännössä luokassa toteutetaan.


Kaikki osallistujat saavat pienen yllätyksen. Pääpalkintona on luokkaretki Stormossenin mädätyslaitokseen, jossa biojätteistä tehdään polttoainetta autoihin!
Pääpalkinto arvotaan kaikkien jätepassin palauttaneiden luokkien kesken.

Toimi näin:


1. Ilmoita luokkasi 29.1 mennessä nettilomakkeella:https://forms.gle/ZLh5Ah6tf8uk5Rqr9
Ilmoittautuneille luokille lähetämme A2 kokoisen jätepassin. Passin sisältöön pääsette tutustumaan tästä.
2. Aseta jätepassi luokassanne näkyvälle paikalle.
3. Pitäkää hauskaa tehtäviä suorittaessanne ja merkitkää suorittamanne tehtävät jätepassiin.
4. Kuva täytetystä jätepassista lähetetään sähköpostilla osoitteeseen ira.kekarainen(at)millespakka.fi 30.9. mennessä.
5. Millespakka muistaa luokkanne kierrätyssankareita pienellä yllätyksellä. Kaikkien jätepassin palauttaneiden luokkien kesken arvotaan luokkaretki ruokailuineen Westenergyn jätevoimalaan!
 
Kysymykset kampanjaan liittyen:
Ira Kekarainen / ira.kekarainen(at)millespakka.fi / 044 - 2844 183

Monsters in realPieni mutta vaarallinen

Järjestämme alueemme (Alajärvi, Halsua, Lappajärvi, Lehtimäki, Lestijärvi, Kyyjärvi, Perho, Soini, Reisjärvi ja Vimpeli) yläkoululaisille suunnatun kampanjan, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta vaarallisista jätteistä sekä niiden oikeaoppisesta lajittelusta ja käsittelystä. Kampanjassa tehdään viisi erilaista vaarallisiin jätteisiin liittyvää tehtävää, jotka kootaan yhteen vapaavalintaisella tavalla esimerkiksi esitelmään, kuvina, videona, blogiin tai omalle nettisivulle.  Tutustu tehtäviin tästä. Vaarallisen jätteen aiheella saa tärkeän ja ajankohtaisen lisän oppituntien sisältöön. 

Kilpailutyön toteutus onnistuu hyvin myös etänä, mikäli oppilailla on mahdollisuus etäryhmätyöskentelyyn. Parhaan työn tehnyt luokka palkitaan! Jos työ toteutetaan pienemmissä ryhmissä, niin se luokka voittaa pääpalkinnon, jossa paras työ on tehty. Kaikki osallistuneet saavat yllätyspalkinnon. Lisäksi parhaan työn tehnyt luokka saa 200 € lahjakortin.

 

Aikataulu:
 23.9  Viimeinen ilmoittautumispäivä, ilmoittaudu tästä! 
 viikot 39 - 40  Materiaalien postitus kouluille
 1.10 - 11.12  Kampanja-aika
 13.12  Viimeinen palautuspäivä
 15.12  Voittajien arvonta ja julkaisu
 v. 51  Osallistuneiden palkinnot postitetaan
 

Osallistuvat luokat saavat täyden vapauden toteuttaa vastaukset parhaiten katsomallanne tavalla; se voi olla esitelmä, kuvia, video, blogi tai nettisivu. Ottakaa kuvia, olkaa luovia ja käyttää mielikuvitusta! Voitte työskennellä ryhmässä, yksittäin tai pareittain. Kun tehtävät on tehty opettaja käy tehtävät läpi luokan kanssa ennen niiden palauttamista.
Palauttakaa tehtävät 13.12 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lisätietoa vaarallisista jätteistä:
Lajitteluohjeet – Vaarallinen jäte
www.vaarallinenjate.fi

Huomioithan, että vastausmateriaalia saatetaan käyttää Millespakan viestinnässä. Arvonta voittajaluokasta tehdään lokakuun aikana. Yläkoululaisten vaarallisten jätteiden kampanja järjestetään kuuden jäteyhtiön voimin ja mukana ovat Millespakan lisäksi; Botniarosk, Ekorosk, Etappi, Stormossen ja Vestia, kattaen yhteensä 57 kuntaa.

Lisätietoa kampanjasta:

Ira Kekarainen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 2844 183

Millespakka Oy:n yhtiökokouksessa 25.6.2020 valittiin yhtiöjärjestyksen mukaisesti hallitus ja hallituksen jäsenille henkilökohtaiset varajäsenet. Alajärven kaupungilla on hallituksessa kaksi jäsentä ja muilla osakaskunnilla yksi jäsen. Millespakan hallitus valitsi kokouksessaan 16.7. keskuudestaan puheenjohtajaksi Yrjö Koivukosken ja varapuheenjohtajaksi Antti-Kalle Levijoen.

Millespakan hallitus

Kunta  Hallituksen jäsen  Hallituksen varajäsen 
 Alajärvi  Antti-Kalle Levijoki (vpj)  Jarmo Hänninen
 Alajärvi  Tuomo Paalijärvi  Timo Kivimäki
 Halsua  Mira Kukkola  Veli-Matti Hotakainen
 Kyyjärvi  Jouko Huumarkangas  Lasse Sauramäki
 Lappajärvi    Anne Övermark  Ansa Nummijärvi
 Lestijärvi  Eino Kangasvieri  Aimo Itäniemi
 Perho  Matti Kellokoski  Mikko Tamminen
 Soini  Sami Sironen  Hannu Mäki
 Reisjärvi  Marko Pohlman  Pauli Niemi
 Vimpeli  Yrjö Koivukoski (pj)  Marja-Leena Laakso
Sivujen suunnittelu WebGarden Oy